Akoby to vyzeralo, keby v orientálnej kuchyni nedominovala voňavá zelenina? Ak ste ešte nikdy nejedli cukety na turecký spôsob, je správny čas to vyskúšať. Vychutnajte si kombináciu podmanivých korenín, lahodného mäsa a delikátnej zeleniny.
4 cukety
250g mletého hovädzieho mäsa
2 paradajky
1 petržlen
petržlenovú vňať podľa chuti
1 cibuľu
orientálne korenie podľa chuti
1 šálku ryže
2 PL paradajkového pretlaku
soľ a korenie podľa chuti
slnečnicový olej
Cukety umyte a odrežte z nich konce. Každý cuketu rozdeľte na 4-5 rovnakých častí (podľa veľkosti cukety) a zrniečka vydlabte lyžičkou. Cibuľu si nakrájajte nadrobno, petržlen a paradajky na kocky a pridajte aj petržlenovú vňať nakrájanú na drobno. Zmes zamiešajte. Ryžu umyte a neuvarenú ju primiešajte k mletému mäsu. Mäso a zeleninovú zmes zmiešajte dokopy a dôkladne premiešajte, aby sa spojili chute. Prisypte orientálne korenie a aj je treba, dosoľte a okoreňte.
Do hrnca si dajte paradajkový pretlak, pridajte pohár vody a trochu slnečnicového oleja. Nechajte zmes zahriať a vložte do nej cukety v strede naplnené mäsovo-zeleninovou zmesou. Cuketové kúsky duste približne 30 minút na miernom ohni. Podávajte teplé s bylinkami a kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru