Cuketovo-mäsové karbonátky

Loading...
(4.3 / 5)

Toto jedlo si obľúbite na prvú a to nielen pre jeho chuť, ale aj pre skvelú kombináciu zdravia a výdatnosti. Cukety, ako obľúbená potravina leta sú v spojení s mäsom tým najlepším možným variantom, ako si spríjemniť večer dobrým jedlom. Poďme na to.

Budete potrebovať:

300-400 g akéhokoľvek mäsa

1 stredne veľkú cuketu

2 vajíčka

1-2 PL krupice

1 ČL soli

strúhanku

korenie a soľ

olej na vyprážanie

Postup prípravy:

Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Nemusíte ich šúpať ani vyberať striedku. Postrúhanú cuketu osoľte a nechajte 10 minút stáť, aby stiekla z vody. Potom ju vyžmýkajte a pridajte do nej vajcia, mleté mäso, krupici, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút, aby všetko spolu nasiaklo šťavou.

Na panvici si rozohrejte olej a rukami formujte karbonátky, alebo hrubšie placky, ktoré pred vyprážaním zľahka obaľujte v strúhanke. Karbonátky vyprážajte na oleji do zlatista a podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovo cesnakovou omáčkou, alebo s pečenými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!

takprosto.cc

zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

x