Toto jedlo si obľúbite na prvú a to nielen pre jeho chuť, ale aj pre skvelú kombináciu zdravia a výdatnosti. Cukety, ako obľúbená potravina leta sú v spojení s mäsom tým najlepším možným variantom, ako si spríjemniť večer dobrým jedlom. Poďme na to.
300-400 g akéhokoľvek mäsa
1 stredne veľkú cuketu
2 vajíčka
1-2 PL krupice
1 ČL soli
strúhanku
korenie a soľ
olej na vyprážanie
Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Nemusíte ich šúpať ani vyberať striedku. Postrúhanú cuketu osoľte a nechajte 10 minút stáť, aby stiekla z vody. Potom ju vyžmýkajte a pridajte do nej vajcia, mleté mäso, krupici, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte. Nechajte odstáť približne 15 minút, aby všetko spolu nasiaklo šťavou.
Na panvici si rozohrejte olej a rukami formujte karbonátky, alebo hrubšie placky, ktoré pred vyprážaním zľahka obaľujte v strúhanke. Karbonátky vyprážajte na oleji do zlatista a podávajte s čerstvou zeleninou, smotanovo cesnakovou omáčkou, alebo s pečenými zemiačikmi. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc