Na prvý pohľad komplikovaný koláč, no zdanie niekedy klame. Tento recept je tak obyčajný, až budete prekvapení, aký výsledok prináša. Je to len obyčajná upečená piškóta a pena s čučoriedkami. Šikovné však? Ak idete cez víkend piecť, toto určite vyskúšajte.
Na Čučoriedkový koláč s penou budeme potrebovať:
Na piškótu
Na penu
- bielka
- asi 2 PL práškového cukru
- čučoriedky
- šťava z polovice citróna
- 1/2 ČL solamilu
Postup:
- Piškótové cesto si pripravíme klasicky. Oddelíme žĺtka od bielkov a žĺtka vyšľaháme s cukrom a vodou. Na záver pridávame múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a po kúskoch primiešavame zľahka do cesta. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť. Asi 10 minút pred dopečením piškótu vyberieme a navrstvíme na ňu penu.
- Penu si pripravíme nasledovne. Sneh si vyšľaháme a pridáme cca 2 lyžice cukru. Následne prilejeme šťavu z citróna a po došľahaní ešte pridáme trošku solamilu. Takto vyšľahanú penu navrstvíme na takmer upečenú piškótu a necháme dopiecť do medovej farby.
Lucia M.