Máte radi cordon bleu? Potom vám tento recept určite zachutí. Výhodou je, že sa pripravuje v jednej mise a máte ho hotový pomerne rýchlo. Ak nemáte ešte premyslené, čo variť na obed cez víkend, toto bude jasná voľba.
400 gramov kuracích pŕs
100 gramov hladkej múky
3 lyžice oleja
1 stredná cibuľa
1 lyžička dijonskej horčice
3 dcl vývaru alebo vody
100 ml smotany na šľahanie
80 gramov šunky
70 gramov syra
soľ a korenie podľa chuti
Kuracie prsia si umyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájame ich na klasické rezne. Okoreníme a osolíme a nakoniec obalíme v múke. Prebytočnú múku otrasieme tak, aby to nebola nejaká hrubá vrstva.
Na panvici si rozohrejeme olej a rezne opražíme z každej strany zľahka, len aby sa uzavreli póry. V rovnakej panvici si speníme cibuľku a pridáme vývar alebo vodu spolu s horčičou. Na konci pridáme smotanu na šľahanie a do tejto zmesi vrátime mäso. Ak máte panvicu, ktorá môže ísť zároveň do rúry, máte vyhraté. Ak nie, stačí keď zmes prelejete do sklenenej misy a tam mäso naukladáte. Na vrch každého mäsa dáme šunku a syr a dusíme v rúre asi 10 minút zakryté. Omáčka nám trochu zhustne a syr sa roztopí. Podávame so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
(Lucia M.), nosalty.hu