Čokoládový perník s jablkami

Loading...
(4 / 5)

Čokoládový perník, kto by ho nemal rád? Tento recept vám zaručí úspech a zo stola zmizne za pár minút a nikto ho neodmietne. Vďaka jednoduchosti ho určite zvládne každý. Jablká sú v tomto recepte špeciálnou ingredienciou, ktorá dodáva neuveriteľne vláčnu chuť cestu. Bonusom k vláčnej chuti cesta je spojenie chuti jahodového lekváru a špeciálnej zmesi čokolády, ktorú si úplne jednoducho vytvoríte sami doma. Tento čokoládový perník si zaručene zamilujete, keď ho ochutnáte a už iný nebudete chcieť! Dobrú chuť.

Budeme potrebovať:

Veronika/receptik.sk

Cesto:

300 g polohrubej múky

1 ČL sódy bikarbóny

200 g cukru

3 vajíčka

3 PL kakaa

10 jabĺk

1 ČL škorice

3 PL kokosového oleja

1 dcl mlieka

Plnka na vrch:

jahodový lekvár

60 g horkej čokolády

70 g mliečnej čokolády

0,5 dcl nesladené kondenzované mlieko

1 PL masla

smotanu na šľahanie

Postup:

Ošúpeme jablká a nastrúhame ich. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Do misy vložíme múku, vajíčka, mlieko, olej, cukor (napokon môžeme pridať aj jedno balenie vanilkového cukru), škoricu, a kakao a vyšľaháme elektrickým mixérom.

Veronika/receptik.sk

Keď máme ingrediencie poriadne zmiešané, môžeme pridať do zmesi nastrúhané jablká a znovu premixujeme mixérom.

Vymastíme si plech – olejom, alebo maslom a následne posypeme múkou, aby sa nám perník jednoducho vyberal po upečení. Hotovú zmes ingrediencií vlejeme na plech a dáme piecť na cca 30 minút – neustále však treba kontrolovať, pretože jednotlivé rúry môžu mať rôzny výkon.

Veronika/receptik.sk

Po tom, ako sa cesto dopieklo necháme ho cca na 5-10 minút vychladnúť. Po vychladnutí natrieme vrch cesta jahodovým lekvárom, alebo pokojne aj akýmkoľvek iným, ktorý vám chutí.

Veronika/receptik.sk

Potom si pripravíme čokoládový náter nad parou.

Veronika/receptik.sk

Budeme potrebovať dva hrnce. Do spodného hrnca si vložíme vodu, ktorú privedieme do varu. Naň položíme druhý hrniec, v ktorom budeme pripravovať samotnú čokoládu. Vložíme všetky uvedené ingrediencie (maslo, šľahačku, kondenzované mlieko, a 2 druhy čokolád – ale pokojne ich môže byť aj viac) a za stáleho miešania rozpúšťame nad parou. Keď získa tekutú konzistenciu môžeme ju aplikovať na vrch perníka, ktorý sme predtým potreli lekvárom. Necháme čokoládu na vrchu stuhnúť cca 5-10 minút a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Veronika/receptik.sk

Veronika Sedláčeková

Chutil ti tento recept?

komentárov

x