Čokoládový oblížprst

Loading...
(2 / 5)

Známy lahodný zákusok, ktorý na Slovensku ľudovo voláme Oblížprst. Jeho chuť očarila nejedného cukrára a tak sa dnes pripravuje v mnohých domácnostiach s menšími alebo väčšími obmenami v recepte. Tento čokoládový od pani Miroslavy je naozaj originálny.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marcela Bazykova (@marcelabazykova) on

Na čokoládový oblížprst budeme potrebovať:

Na piškótu

  • 5 vajec
  • 5 PL práškového cukru
  • 3 PL hrubej múky
  • 3 PL kakaa

Na krém

  • kakaový puding
  • 2 dcl mlieka
  • 250 gramov masla
  • 125 hramov cukru
  • 50 gramov čokolády

Na penu

  • 5 bielok
  • 250 gramov práškového cukru
  • strúhaná čokoláda na posypanie

Postup:

  • Najskôr si upečieme piškótu. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov, múku a na koniec aj kakao. Miešame jemne, sneh dobre zapracujeme do cesta, no snažíme sa, aby ostalo vláčne. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote 160 stupňov asi 25 minút. Necháme dobre vychladnúť.
  • Medzitým si uvaríme puding, ktorý potom miešame do vychladnutia tak, aby nám neostali hrudky. Vyšľaháme si maslo s cukrom a roztopenou čokoládou a pridáme aj puding. Maslový krém navrstvíme na upečenú piškótu.
  • Nad parou si potom vyšľaháme bielka a práškový cukor do hustej peny. Tú navrstvíme ako poslednú a na vrch koláč ozdobíme nastrúhanou čokoládou. Koláč dáme do chladničky dobre stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x