Čokoládový koláč nasiaknutý smotanovo-čokoládovou polevou. Záruka toho, že aj keď ho nakrájate po pár dňoch, stále bude cesto vlhké a šťavnaté. Toto je ten najlepší recept pre všetkých milovníkov jednoduchých čokoládových koláčov.
- 200 gramov tmavej čokolády
- 200 gramov trstinového cukru
- 120 gramov polohrubej múky
- 160 ml oleja
- 4 vajíčka
- 1 prášok do pečiva
- 120 gramov vlašských orechov
- štipka soli
Na polevu
- 100 gramov tmavej čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
Čokoládový koláč pripravíme nasledovne:
- Tmavú čokoládu si najskôr roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Zmiešame ju s nasekanými vlašskými orechmi, cukrom a olejom. Premiešame, pridáme po jednom vajíčka a stále miešame.
- Na záver pridávame múku a prášok do pečiva. Cesto premiešame už len zľahka a nalejeme ho na plech. Pečieme na 180 stupňoch asi 25-30 minút.
- Kým sa nám koláč pečie, pripravíme si polevu. Tmavú čokoládu si roztopíme a zmiešame so smotanou. Hneď po upečení čokoládovú polevu dáme na vrch koláča, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Lucia M.