Čokoládový mokrý koláč

Loading...
(3.4 / 5)

Čokoládový koláč nasiaknutý smotanovo-čokoládovou polevou. Záruka toho, že aj keď ho nakrájate po pár dňoch, stále bude cesto vlhké a šťavnaté. Toto je ten najlepší recept pre všetkých milovníkov jednoduchých čokoládových koláčov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sisters Bakery (@sistersbakerysk) on

Na čokoládový koláč budeme potrebovať:

  • 200 gramov tmavej čokolády
  • 200 gramov trstinového cukru
  • 120 gramov polohrubej múky
  • 160 ml oleja
  • 4 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • 120 gramov vlašských orechov
  • štipka soli

Na polevu

  • 100 gramov tmavej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie

Čokoládový koláč pripravíme nasledovne:

  • Tmavú čokoládu si najskôr roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Zmiešame ju s nasekanými vlašskými orechmi, cukrom a olejom. Premiešame, pridáme po jednom vajíčka a stále miešame.
  • Na záver pridávame múku a prášok do pečiva. Cesto premiešame už len zľahka a nalejeme ho na plech. Pečieme na 180 stupňoch asi 25-30 minút.
  • Kým sa nám koláč pečie, pripravíme si polevu. Tmavú čokoládu si roztopíme a zmiešame so smotanou. Hneď po upečení čokoládovú polevu dáme na vrch koláča, necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x