Čokoládový korpus na všetky torty

Loading...
(4 / 5)

Dobrý, nadýchaný korpus je základom všetkých koláčov a tort. Bez toho môžete na tanieri podávať naozaj pôsobivý a vyšperkovaný zákusok, no keď nebude cesto nadýchané a chutné, aj tak vám ešte ostane v chladničke. Ak hľadáte recept na ten najdokonalejší korpus, ktorý sa vždy podarí a môžete ho priečne rozrezať na viac častí a vytvoriť tak dokonalú tortu, práve ste ho našli. My sme sa inšpirovali pani Lenkou.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baking~with~Matu 🍰 (@baking_with_matu) on

Na korpus budeme potrebovať:

  • 15 vajec
  • 15 PL hladkej múky
  • 15 PL cukru
  • maslo a múka na vymastenie formy
  • 3 PL kakaa

Postup:

  • Ako hovorí pani Lenka, koľko vajec použijete, toľko lyžíc cukru aj múky pridajte. Môžete cesto pripraviť aj z menej ako 15, no ak sa bude jednať o väčšiu tortu, tento pomer je ideálny.
  • Bielka si vyšľaháme s cukrom tak, aby nám vznikla nadýchaná a hustá sladká pena. Po jednom potom pridávame žĺtka a ručne už primiešame aj múku po lyžiciach. Cesto si vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, stačí nám vymastiť len dno. Potom korpus pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov, pričom sa pečie asi hodinku. Necháme vychladnúť, prerežeme, plníme krémom a zdobíme.

Tip na záver: Ak chcete orechový korpus, namiesto jednej lyžice múky pridajte mleté orechy.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x