Všetko, čo budete potrebovať pri tomto recepte sú 4 ingrediencie, no na múku zabudnite. Jednoduchý čokoládový koláč môžete na vrchu dozdobiť polevou, posypať do práškovým cukrom a podávať so zmrzlinou, ovocím alebo jogurtom. Konzistenciou pripomína čokoládovú penu alebo vláčnu tortu. Vyskúšate?
- 225 gramov masla
- 70 gramov tmavej čokolády
- 7 vajec
- 100 gramov cukru
Čokoládový koláč pripravíme nasledovne:
- Maslo a čokoládu si rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Hmotu necháme trochu vychladnúť, aby sa nám s vajíčkami nezrazila. V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom.
- Následne po troškách pridávame čokoládovú hmotu. Do formy dáme papier na pečenie a hmotu vylejeme rovnomerne. Zakryť ju môžeme alobalom. Formu dáme na plech a prilejeme naň aj vriacu vodu, bude sa piecť v horúcom kúpeli.
- Pečieme pri teplote 150 stupňov asi 30 minút. Okraje by mali byť upečené, stred mierne trasľavý ako pri cheesecakeu. Na záver už len poprášime cukrom a podávame. Dobrú chuť.