Čokoládový koláč bez vajec

(1 / 5)

Krásne nadýchaný koláč s jemnučkým cestom, ktoré sa doslova rozpadáva na jazyku. Upečte si túto sladkú lahôdku rýchlo a navyše bez použitia vajec. Jednoduchý recept s famóznym výsledkom sa stane vašou obľúbenou voľbou ku kávičke.

Osobne mám veľmi rada recepty, ktoré sú chutné a nepotrebujem naň veľa surovín alebo drahé ingrediencie. Tento čokoládový koláč bez vajec si môžete pripraviť aj vy a jeho chuť je skutočne geniálna.

Budeme potrebovať:

200 g krupice

200 g polohrubej múky

180 ml vody

4 polievkové lyžice kakaa

10 g vanilkového cukru

180 až 200 g kryštálového cukru

10 g prášku do pečiva

120 ml slnečnicového oleja

hrozienka podľa chuti

Postup:

Najprv si v mise zmiešame sypké ingrediencie. Preosejeme múku, pridáme krupicu, kryštálový a vanilkový cukor a tiež ôrášok do pečenia. Všetko dobre premiešame a na záver pridáme vodu. Túto zmes potom zabalíme fóliou a necháme asi 2 až tri hodinky v chladničke. Pokojne si zmes na cesto pripravte aj večer pred pečením a nechajte odležať v chladničke celú noc.

Potom k zmesi na cesto pridajte olej a kakao a všetko dobre vymiešajte. Prisypte hrozienka podľa chuti alebo zaexperimentovať môžete aj s orechmi alebo kúskami horkej čokolády.

Pripravte si tortovú formu, ktorú natrite maslom alebo olejom a vysypte múkou. Nalejte do nej cesto a nechajte piecť v rúre vyhriatej na 190 stupňov asi 40 až 50 minút. Koláč skontrolujte drevenou špajdľou, ktorú zapichnete do stredu upečeného cesta. Keď je správne prepečené, nemali by na drievku ostať stopy koláča.

Po upečení koláč posypte práškovým cukrom alebo prerežte a natrite džemom. Poliať ho môžete aj čokoládou alebo podávať s kopčekom zmrzliny alebo šľahačkou. Fantázii sa medze nekladú.

Prajeme dobrú chuť!

 (Jana L)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x