Čokoládové suflé

Loading...
(0 / 5)

Máte chuť na čokoládový dezert? Vyskúšajte lávový koláčik alebo ak chcete domáce suflé. Ide o pomerne jednoduchý dezert, ktorý sa podáva v malých keramických miskách, v ktorých sa aj pečie. Pozor na dobu pečenia, ak prešvihnete správny čas, vo vnútri nebude tekuté a po okrajoch ľahké ako pena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eric Cherdak (@eric_cherdak) on

Na čokoládové suflé budeme potrebovať:

  • 200 gramov kvalitnej čokolády
  • 200 gramov cukru
  • 200 gramov hladkej múky
  • 200 gramov masla
  • 4 vajíčka

Postup:

  • Vajcia si vyšľaháme do peny s cukrom. Medzitým si dáme do vodného kúpeľa roztopiť čokoládu, do ktorej pridáme aj maslo. K roztopenej čokoláde primiešame múku po častiach a nakoniec pridáme aj vajcia vymiešané s cukrom.
  • Pripravíme plech, na ktorý si dáme keramické misky. Naplníme ich do 3/4 čokoládovou zmesou. Pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút, pri 180 stupňoch, no záleží aj od rúry.
  • Suflé musí byť zvonku upečené a z vnútra tekuté. Ozdobiť ich môžeme ovocím, napríklad malinami alebo šľahačkou či zmrzlinou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x