Máte chuť na čokoládový dezert? Vyskúšajte lávový koláčik alebo ak chcete domáce suflé. Ide o pomerne jednoduchý dezert, ktorý sa podáva v malých keramických miskách, v ktorých sa aj pečie. Pozor na dobu pečenia, ak prešvihnete správny čas, vo vnútri nebude tekuté a po okrajoch ľahké ako pena.
Na čokoládové suflé budeme potrebovať:
- 200 gramov kvalitnej čokolády
- 200 gramov cukru
- 200 gramov hladkej múky
- 200 gramov masla
- 4 vajíčka
Postup:
- Vajcia si vyšľaháme do peny s cukrom. Medzitým si dáme do vodného kúpeľa roztopiť čokoládu, do ktorej pridáme aj maslo. K roztopenej čokoláde primiešame múku po častiach a nakoniec pridáme aj vajcia vymiešané s cukrom.
- Pripravíme plech, na ktorý si dáme keramické misky. Naplníme ich do 3/4 čokoládovou zmesou. Pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút, pri 180 stupňoch, no záleží aj od rúry.
- Suflé musí byť zvonku upečené a z vnútra tekuté. Ozdobiť ich môžeme ovocím, napríklad malinami alebo šľahačkou či zmrzlinou. Dobrú chuť.
Lucia M.