Čokoládové rezy s rumom

(2 / 5)

Táto dobrôtka je vysoko návyková, no neochutnať ju by bol hriech. Pripravte svojej rodine alebo návšteve tieto famózne čokoládové rezy a zasypú vás slovami chvály. Neodolateľný a mäkučký zákusok, ktorý chutí hádam každému sa skvele hodí nie len ku káve.

Ak chcete pripraviť niečo výnimočné, skúste tieto čokoládové rezy s lahodným krémom a jemnými rumovými piškótami. Je to skutočné nebíčko v papuľke a garantujeme vám, že zákusok zmizne z plechu takmer okamžite. Chutné a vláčne cesto, bohatá čokoládová poleva a ľahučký krém vo vnútri. Už len pri pomyslení naň sa zbiehajú slinky. Neodriekajte si toto potešenie a pripravte si čokoládové rezy s rumom ešte dnes.

Budeme potrebovať:

Na cesto

450 g polohrubej múky

150 g cukru

50 g masla

20 g kakaa

1 prášok do pečiva

1 vajce

150 ml mlieka

Na krém

200 ml mlieka

1 lyžica hladkej múky

250 g masla

250 g cukru

50 ml rumu

vanilkový lusk

dlhé piškóty

Poleva

150 g čokolády

120 ml smotany na šľahanie

Postup:

Najprv si pripravíme cesto, ktoré si vymiesime v mise. Do misy si nasypeme múku a pridáme zmäknuté maslo. Začneme rukami miesiť, pokiaľ nedosiahneme jednoliatu, pomerne sypkú hmotu. Teraz pridáme prášok do pečiva a cukor a znova dôkladne premiešame. K cestu ďalej pridáme mlieko a vajce a to všetko na záver posypeme kakaom. Znova začneme miesiť, pokiaľ nedostaneme súdržnú hmotu. Toto cesto rozdelíme na 2 časti, z ktorých vytvarujeme guličky a umiestnime ich vo fólii na 30 minút do chladničky.

Na potravinárskej fólii si guličku cesta pomaly rozvaľkáme. Následne na tenko rozvaľkané cesto preložíme pomocou fólie na plech na pečenie, ten ale otočíme hore dnom. Cesto teda neukladáme dnu do formy ale na jej obrátenú stranu. Z cesta odstránime fóliu a orežeme ho nožom tak, aby bolo také veľké, ako náš plech. Popicháme ho vidličkou po celom jeho povrchu a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi len 5 minút. Je dôležité proces pečenia sledovať, pretože sa vám môže cesto spáliť.

Krém si pripravíme nasledovne. V mlieku rozmiešame múku a varíme. Pridáme cukor a vnútro vanilkového lusku alebo vanilkovú arómu a za stáleho miešania metličkou nám vznikne krém. Odstavíme ho zo sporáka. K vychladenému krému primiešame zmäknuté maslo a rum a vymiešame krém. Polovicu krému následne natrieme na jeden plát cesta. Potom naukladáme piškóty, ktoré podľa chuti môžeme tiež pokvapkať rumom. Piškóty natrieme druhou polovicou krému a ten prikryjeme druhým plátom cesta.

Do zohriatej smotany na šľahanie si nalámeme čokoládu a miešame, pokiaľ sa neroztopí. Následne čokoládou polejeme celý zákusok.

Takto pripravený zákusok necháme stáť cez noc v chladničke a potom krájame na kúsky a servíujeme.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

 

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x