Keď sa povie čokoládové nebo, všetkým milovníkom čokolády začnú tiecť slinky. Tzv. čokoládový koláč s čokoládou vyzerá fantasticky, nemá suchú konzistenciu a maliny mu dodajú potrebnú kyslosť a táto kombinácia je naozaj veľmi populárna aj vo svete. Ak idete mať nejakú oslavu alebo chcete dezert, ktorým si získate každého, vyskúšajte čokoládové nebo s malinami.
Na čokoládový koláč s malinami budeme potrebovať:
Na cesto
- 220 gramov polohrubej múky
- 30 gramov kakaa
- 120 gramov masla
- 100 gramov trstinového cukru
- 1 vajíčko
- trošku soli
- prášok do pečiva (na špičku noža)
Na plnku
- 350 ml smotany na šľahanie
- 3 vajíčka
- 200 gramov tmavej čokolády
- 100 gramov mliečnej čokolády
- 1 vanilkový cukor
- maliny
Čokoládový koláč s malinami pripravíme nasledovne:
- V miske si zmiešame všetky potrebné suroviny na cesto. Dajte si pozor, aby bolo maslo izbovej teploty, bude sa vám s cestom ľahšie pracovať. Cesto si dáme do tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie.
- Potom si pripravíme plnku. Vajíčka vymiešame so smotanou a cukrom. Pridáme čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli. Takúto čokoládovú hmotu nalejeme na cesto. Necháme dobre usadnúť a pečieme 25-30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení a vychladnutí dáme koláč do chladničky. Tesne pred podávaním na vrch dáme čerstvé maliny a lístok mäty. Dobrú chuť.
Lucia M., citromhab