Čokoládové kocky s krémom

Loading...
(5 / 5)

Čokoládové kocky sú dezert, ktorý budete vždy radi podávať. Vyrovná sa aj kakaovým zákuskom z cukrárne. Máte chuť na výborný koláč, ktorý sa zje rýchlosťou blesku? Vyskúšajte tento rodinný recept. Cesto ľahké ako obláčik a čokoládová poleva, ktorá nepraská, keď ju krájate. Všetko, čo by ste si mohli želať. Toto je naozaj dokonalosť na tanieri a ku káve je to značka ideál.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Flavors of Friuli (@flavors_of_friuli) on

Na čokoládové kocky s krémom budeme potrebovať:

Cesto

  • 5 vajec
  • 3 PL oleja
  • 5 PL vody
  • 2 PL kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 10 PL cukru
  • 8 PL múky

Krém

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 2 mliečne čokolády
  • 1 želatína

Poleva

  • 1 čokoláda
  • trochu smotany
  • lekvár

Postup:

  • V miske si najskôr zmiešame žĺtky, olej, vodu a polovicu cukru. Vznikne nám penivá hustejšia hmota. Bielka vyšľaháme s druhou polovicou cukru do snehu. V miske si zmiešame múku, kakao a prášok do pečiva. postupne pridávame bielkovú aj žĺtkovú hmotu a vláčne cesto nalejeme na plech a papier na pečenie. Dáme piecť na 160 stupňov a asi na 15-20 minút. Otestujeme špajdlou.
  • Medzitým si pripravíme krém. Čokoládu roztopíme nad parou. Šľahačku vyšľaháme a vychladnutú čokoládu prilievame po kúskoch a šľaháme do peny. Želatínu pripravíme podľa návodu a pridávame ju nakoniec do krému.
  • Jednu čokoládu si ešte roztopíme na polevu, pridáme trochu smotany, aby nám vznikla ganache poleva, ktorá sa neláme a nepraská.
  • Upečené cesto prekrojíme na polovicu. Na spodnú vrstvu dáme džem a na džem navrstvíme krém. Zakryjeme druhou polovicou cesta a na vrch ide opäť krém. Ten roztrieme aj po bokoch. Na vrch dáme polevu a koláč dáme do chladničky na noc. Nakrájame a podávame. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x