Čokoládová torta zo 4 surovín

(3 / 5)

Na túto fantastickú čokoládovú tortu budete potrebovať len 4 suroviny a žiadnu cestu do cukrárne. Stačí sa riadiť pokynmi a tortu nechať počas noci v chladničke. Sladký krémový dezert si zamiluje každý, kto má rád čokoládu a jednoduchosť. 

Budeme potrebovať:

  • 250 gramov maslových sušienok (alebo bebe keksy)
  • 150 gramov masla
  • 360 gramov čokolády
  • 460 gramov mascarpone

Postup:

  • Maslové sušienky si rozmixujeme v mixéri na úplne jemný prášok. V mikrovlnke si roztopíme maslo spolu so 40 gramami čokolády a primiešame túto hmotu ku keksom.
  • Premiešame a výsledkom by malo byť cesto, ktoré bude podobné ako mokrý piesok. Hmotu si natlačíme do okrúhlej formy. V hlbokej miske si vymiešame mascarpone so zbytkom čokolády, ktorú sme si roztopili.
  • Mixujeme až kým nám nevznikne lahodný čokoládový krém. Ten navrstvíme na sušienkové cesto a tortu dáme zachladiť na noc do chladničky. Ozdobiť ju môžeme čerstvým ovocím alebo šľahačkou. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x