Citrónový krém

(3 / 5)

Osviežujúca dobrota, ku ktorej si stačí pridať nejaké lesné ovocie a lahodný dezert je na svete. Tento recept je tak univerzálny, že penu, alebo krém môžete použiť aj ako plnku do rôznych dezertov, prípadne ním naplňte tortu. Prineste si domov aj počas zimy trochu tropického leta.

Budeme potrebovať:

šťava z 1/2 citróna

kôra z polovice citróna

2 PL práškového cukru

2 žĺtka

250 ml smotany na šľahanie

lesné alebo iné ovocie na dozdobenie

Postup:

Nad parou si najskôr vymiešame žĺtkovú penu a to tak, že k žĺtkam pridáme cukor a postupne miešame. Keď máme krémovú konzistenciu, pridávame citrónovú kôru a šťavu. Penu šľaháme, až kým nezhustne. Následne misku zložíme z pary a sem tam krém premiešame, kým vychladne. Mixérom si na záver vyšľaháme šľahačku, ktorú postupne primiešavame do krému. Ako sme už uviedli na začiatku, krém alebo penu môžete podávať len tak s lesným ovocím, prípadne ju použijeme do koláčov a iných dezertov. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x