Citrónový cheesecake

Loading...
(3 / 5)

Nepečená a svieža dobrota, ktorú môžete pripraviť na najbližšiu oslavu, prípadne len ako dobrotu ku káve. Nejde o klasický cheesecake, ktorý sa pečie v rúre. Tento zákusok zvládnete za pár minút, tuhnúť bude v chladničke. Prečo si nezjednodušiť život, keď môžeme? Takto ho pripravuje pani Miriam.

Na citrónový cheesecake budeme potrebovať:

Citrónový cheesecake si pripravíme nasledovne:

  • V mixéri si podrvíme maslové keksy. Vysypeme ich do misy a zalejeme roztopeným maslom. Vznikne nám hmota podobná mokrému piesku, ktorú utlačíme v tortovej forme. Kto chce, môže ju dať na 10 minút zapiecť pri 180 stupňoch do rúry, no nie je to potrebné.
  • Na vrstvu keksov natrieme džem. Opäť, kto chce, môže pridať aj čerstvé ovocie, prípadne čučoriedky alebo maliny, ktoré sú mokrejšie a šťavnaté. Na džem naukladáme rad piškót, ktoré sme si namočili v káve.
  • Šľahačku si vyšľaháme do tuha a nad parou alebo v mikrovlnke si roztopíme bielu čokoládu. Tú pridáme k šľahačke a premiešame spolu s mascarpone. Ideálne používame elektrický šľahač, aby sme si prácu uľahčili. Na záver prilejeme citrónovú šťavu.
  • Krém navrstvíme na rad piškót a dobre uhladíme. Na vrch môžeme cheesecake ozdobiť čerstvým ovocím, prípadne poprášime kakaom alebo hoblinkami čokolády. Dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodiny stuhnúť. Dobrú chuť.

 

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x