Cibuľový koláč

(2 / 5)

Dá sa povedať, že cibuľa je pre mnohých akousi nekorunovanou kráľovnou zeleniny. Recept na cibuľový koláč nie je žiadnou novinkou a v mnohých podobách ho doma piekol azda už každý. Či vo forme podpecníkov alebo slimáčikov, rozvonia vám celý byt. Tento slaný koláč majú radi najmä veľkí, no chutiť bude aj deťom. Pripravte si ho podľa nášho overeného receptu.

Budeme potrebovať:

Na cesto

250 gramov hladkej múky

100 gramov tvarohu

1 ČL soli

1 kypriaci prášok

2 vajíčka

40 gramov roztopeného masla

Plnka

400 gramov cibule

30 gramov roztopeného masla

200 gramov šunky alebo údeného mäsa či klobásy

100 gramov syra

2 vajíčka

200 gramov kyslej smotany

rasca

soľ a korenie

Postup:

V miske si najskôr vymiešame všetky suroviny na cesto. Malo by byť hladké a trochu lepivé. Na plech si dáme papier na pečenie a cesto vylejeme. Cibuľu si ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska a na masle ju udusíme tak, aby bola mäkká. Šunku alebo klobásu si pokrájame taktiež na menšie kúsky a spolu s cibuľou naukladáme na cesto. Posolíme a posypeme čiernym korením. Postrúhaný syr si zmiešame s vajíčkami a smotanou a cesto prelejeme touto zmesou. Pečieme pri teplote asi 180 stupňov 45 minút, alebo kým koláč nie je hotový. Najlepšie chutí ešte teplý. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x