Chutné bryndzové pagáče

Loading...
(4.4 / 5)

Chutné mini pagáčiky, ktoré si každý rád zobne. Nie sú náročné na prípravu a nepotrebujete ani kysnuté či prekladané cesto. Základné suroviny, overený recept a môžete ísť na to.

Na chutné bryndzové pagáče budeme potrebovať:

  • 800 gramov hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 300 gramov bryndze
  • 300 ml kyslej smotana
  • 400 gramov masla
  • 2 vajíčka

Postup:

  • Všetky suroviny si vymiešame v miske do hutného cesta. Prášok do pečiva ani kvasnice nepridávame, keď cesto dobre vyvaľkáte a poprekladáte, pagáčiky aj tak napučia.
  • Cesto si zamiesime a odložíme do chladničky na noc. Na druhý deň na pomúčenej doske rozvaľkáme, poprekladáme a povykrajujeme malé pagáčiky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme ich na 180 až 200 stupňov približne 25 až 30 minút. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x