Tradičná pochúťka churros

Loading...
(5 / 5)

Obdobie sladkých plnených vianočných koláčov je za nami. Teraz sa môžeme pomaly tešiť na Veľkú noc, ktorá zo sebou snáď prinesie aj krásne a slnečné počasie. K Veľkej noci však patria aj zákusky všetkých možných druhov. Ak vás už omrzeli každoročné klasicky a máte chuť pripraviť pre vašich blízkych niečo nové, ste na správnom mieste. Máme pre vás recept na tradičné španielske „churros“. Je to dezert podobný slávnym profiterolkám. Naozaj ste ešte lepší dezert nejedli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Confeitaria em Foco Oficial (@confeitariaemfoco) on

Budeme potrebovať:

  • 125 g pšeničnej múky
  • 2 lyžičky cukru
  • 80 g nutelly
  • slnečnicový olej
  • 2 vajíčka
  • 250 ml vody
  • škoricu alebo škoricový cukor

Postup:

  • Pridajte do hrnca 2 lyžice slnečnicového oleja, cukor a teplú vodu. Všetko premiešajte a nechajte zovrieť. Keď zmes zovrie, odstráňte ju z plameňa. Do chladnejšej zmesi pridajte múku, avšak dávajte pozor, aby vám nevznikli hrudky. Keď je zmes hladká, pridajte po jednom vajíčka a opäť zamiešajte.
  • Plech pokryte papierom na pečenie. Hotové cesto si vložte do cukrárenského vrecka s hviezdicovitým koncom. Na plech vytvorte pásiky dlhé približne 6-8 cm. Hotový plech umiestnite do mrazničky na 45-60 minút. Keď „churros“ vytiahnete z mrazničky, pripravte si panvicu naplnenú olejom a nechajte ho zohriať.
  • Keď je olej horúci môžete „churros“ pražiť, až kým nie sú krásne zlatohnedé. Do hotových „churros“ spravte slamkou dieru a naplňte ich nutellou. Nakoniec obaľte v škorici alebo v škoricovom cukre. Dobrú chuť.

Foto: instagram, Gabriela

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x