Chrumkavé obaľované cuketky si zamiluje celá vaša rodina. Sú podobné všetkým neprípustným jedlám, ktoré tak milujeme, no pritom sú zdravé. Obaľované cuketky vám budú pripomínať šťavnaté a zlatisté nugetky z fastfoodov. Ibaže tieto budú chutiť oveľa lepšie a môžete ich zjesť koľko budete chcieť.
1 cuketu
200 g kyslej smotany
1 PL horčice
1 cibuľa
2 ČL octu
2 ČL medu
strúhanka
múka
100 g tvrdého syra
soľ a korenie podľa chuti
Cuketu si umyte a rozrežte na dve polovice. Potom každú polovicu rozrežte na približne rovnaké pásiky.
Cibuľu si nakrájajte nadrobno, osmažte na troške oleja a zlatistú preložte do mixéra. K cibuli v mixéri pridajte med, ocot, horčicu, soľ a korenie a celkom na záver pridajte kyslú smotanu. Všetko dohladka vymixujte. Vznikne vám chutný domáci dresing.
Do jednej misky si nasypte múku, do druhej strúhanku s nastrúhaným tvrdým syrom a trochou korenia a premiešajte. Pásiky cukety obaľte najprv v múke a potom v strúhankovo-syrovej zmesi.
Poukladajte na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečte pri teplote 170 stupňov približne 15-20 minút celkom dozlatista a do chrumkava. Podávajte ešte teplé s vychladeným dresingom. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru