Klasické chrumkavé kuracie krídelka v štipľavej omáčke predstavujú dokonalé jedlo pre ľudí po celom svete. Ich história siaha do mesta Buffalo, po ktorom nesú aj pomenovanie. Majú praskajúcu karamelovú kôrku, šťavnaté mäsko a veľmi jednoducho sa pripravujú. Tomuto nemôže odolať naozaj nikto.
2 litre slnečnicového oleja – krídelká sa v oleji usmažia
2 kg kuracích krídel
200 g masla
sladká čili omáčka podľa chuti (recept na ňu bude uvedený nižšie)
syrová omáčka podľa chuti
zeleninová omáčka podľa chuti
Omáčky na krídelká si môžete pripraviť doma, alebo použiť hotové, kupované omáčky. Najdôležitejšie je pripraviť kuracie krídelká správne. Pre zachovanie šťavnatosti, mäkkosti a chrumkavej kôrky sa krídla pripravujú v oleji a nie vo vode, alebo v rúre, ako si ľudia často myslia.
Olej vylejte do hrnca, zohrejte ho na cca 100-110 stupňov a vhoďte doň krídelká. Smažte ich v ňom asi 20 minút a čas od času ich pretočte, aby sa náhodou neprilepili na dno, alebo neprihoreli.
Krídelká po usmažení vyberte a nechajte odkvapkať. Potom olej ohrejte na 200 stupňov a v menších množstvách dávajte krídelká osmažiť do zlatista. Smažte ich asi 10 minút.
Do hrnca si pripravte sladkú čili omáčku, ohrejte ju na horúco a potom vylejte do misy. V nej ponamáčajte krídelká a nechajte ich trochu vychladnúť. Konzumujte ešte teplé so syrovou, alebo omáčkou z koreňovej zeleniny.
Pre tých, ktorí si chcú sladkú čili omáčku pripraviť doma a nekupovať ju v obchode, zmiešajte si paradajkový pretlak, cukor, čili a pridajte osmaženú cibuľu. Všetko spolu pomixujte, alebo povarte tak, aby vznikla jednotná konzistencia a omáčka je hotová. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru