Chrumkavé cukety a uhorky

Loading...
(0 / 5)

Máte chuť na čerstvú zeleninu, no nechutí vám len posolená? Máme pre vás skvelý tip, ako si pripraviť uhorku a cuketu trochu inak, s pikantnou pastou. Stačí zeleninu namarinovať a cez noc nechať v chladničke. Na druhý deň máte geniálnu prílohu napríklad k mäsu, ktorá vám nahradí grilovanú cuketu alebo klasický uhorkový šalát.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clara Åhlvik (@claraahlvik) on

Budeme potrebovať:

  • malé cukety
  • uhorky
  • soľ
  • zelená cibuľka
  • vňať
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL medu
  • 2 čili papričky
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 2 PL olivového oleja

Postup:

  • Uhorky a cukety si umyjeme a nakrájame ich na tyčinky. Prekrojte ich na polovicu a potom každú polovicu pozdĺžne ešte na dve časti. Dobre osoľte a nechajte postáť asi pol hodinu. Potom zeleninu umyte a osušte v utierke.
  • Medzitým si na doske nakrájajte čili papričky a cibuľku nadrobno spolu s vňaťou a cesnakom. Z čili papričiek môžete odstrániť semiačka, aby neboli príliš pikantné, kto však má rád štipľavé, nemusí odstraňovať všetky.V miske si zmiešajte cesnak, cibuľu, čili spolu s medom, sójovou omáčkou a olejom. Premiešajte a pridajte cukety s uhorkami.
  • Premiešajte tak, aby sa zelenina dobre namočila do omáčky. Všetko uložte do nádoby, uzatvorte a nechajte v chladničke počas noci. Na druhý deň budete mať geniálnu nakladanú zeleninu, ktorá bude pikantná. Dobrú chuť.

Lucia M.

Tips & variations

  • Náš tip: Ak budete takto marinovať len cuketu, môžete ju pokojne aj ugrilovať alebo upiecť v rúre. Stačiť vám bude 15 minút na 200 stupňoch.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x