Chrumkavá kuracia kapsa

Loading...
(3 / 5)

Netradičné prevedenie tohto receptu vás privedie k ešte netradičnejšej chuti. Ak milujete chrumkavú a dobre opečenú kuraciu kožu, potom si tento recept rozhodne nenechajte ujsť a dôsledne si ho zapíšte. Budú sa vám zbiehať slinky už len pri čítaní!

Budete potrebovať:

2 kuracie stehná

1 cibuľa

1 červená paprika

5-6 strúčikov cesnaku

1 vetvička petržlenovej vňate

½ vetvičky kôpru

1 vajce

soľ a korenie podľa chuti

olej

korenie na pečené kurča

Postup prípravy:

Z kuracích stehien odrežte kožu tak, aby vám ostala celá v jednom kuse. Mäso pokrájajte na malé kocky, cibuľu na drobno, papriku takisto nadrobno a petržlen a kôpor nasekajte na primeranú veľkosť. Všetko spolu zmiešajte v miske a pretlačte cesnak. Nezabudnite na soľ a korenie.  Do celej zmesi buchnite vajce a pomiešajte. Potom rozložte kožu zo stehien a naplňte ju zmesou. Zaviažte kožu tak, aby z nej zmes nevytiekla a dajte na panvicu s vyhriatym slnečnicovým olejom. Smažte dozlatista tak, aby bola koža celkom chrumkavá. Zvrchu ju okoreňte korením na pečené kurča. Podávajte s prílohou a teplé! Prajeme dobrú chuť!

 (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x