Čoraz častejšie sa stretávame s tým, že ľudia si chlieb pečú doma sami a ten z obchodov akosi obchádzajú. Nuž pochopiteľne. Má to hneď dva dôvody. Prvým je azda to, že chlieb z obchodov už nie je to, čo býval kedysi. Tým druhým zasa to, že z roka na rok stúpa počet celiatikov, alergikov na múku, či lepok. Napriek tomu si mnoho ľudí život bez chleba nevie predstaviť. Patríte k nim tiež? Pripravte si chlebík-bezlepkový a určite nebudete ľutovať.
4 vajcia
90g sezamových semiačok
90g slnečnicových semiačok
90g posekaných vlašských orechov
90g tekvicových semiačok
90g ľanových semiačok
½ ČL prášku do pečiva
100ml vlažnej vody
trochu soli
Najprv si posekajte všetky semiačka a orechy na drobno, alebo v tom lepšom prípade na múku.
Vyšľahajte bielka so soľou, aby bola bielková pena celkom pevná. Pridajte do nich prášok do pečiva a vodu a všetko spolu premiešajte. Následne prisypte všetky vopred zmiešanú múku zo semiačok a dobre premiešajte.
Vylejte cesto do vymastenej formy na pečenie chleba. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte približne 50 minút.
Po dopečení vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Chlieb z formy vybehne jednoducho sám, keď ju otočíte dole dnom. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Monika), instructables.com