Chlebové knedličky

(5 / 5)

K tomuto receptu nás inšpiroval jeden fakt. Klasické domáce kysnuté knedle sú síce veľmi obľúbené, no niekedy to chce zmenu. Navyše, tieto špenátovo-syrové knedličky sa hodia k akémukoľvek mäsu a na tanieri vyzerajú veľmi dobre. Ak teda chystáte nejaký slávnostný obed alebo vám len ostalo staršie pečivo, vyskúšajte ich pripraviť. Navždy to zmení váš pohľad na prílohy k mäsu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nati 🌙 (@eat.vegan) on

Na knedličky budeme potrebovať:

  • 250 gramov baby špenátu
  • 250 gramov staršieho pečiva
  • 25 gramov masla
  • 25 gramov tvrdého strúhaného syra
  • 100 ml mlieka
  • 2 PL múky
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľu
  • soľ a korenie
  • muškátový oriešok

Knedličky pripravíme nasledovne:

  • Suché pečivo si namočíme do mlieka a rozdrobíme. Maslo si necháme roztopiť v panvici a opražíme na ňom cibuľku a cesnak. Umytý špenát pridáme k cibuli a cesnaku a spolu podusíme. Po asi 5 minútach odstavíme a pridáme túto hmotu k pečivu.
  • K hmote rozbijeme vajíčka, pridáme múku, strúhaný syr a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Ak je hmota príliš riedka, pridáme ešte trochu syru alebo múky. Vytvarujeme si guličky, resp. knedličky, ktoré si uvaríme vo vriacej vode.
  • Variť by sme ich mali cca 15 minút, resp. kým nám nevyplávajú na povrch. Podávame ich napríklad s pečeným mäsom a omáčkou, prípadne poliate maslom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x