K tomuto receptu nás inšpiroval jeden fakt. Klasické domáce kysnuté knedle sú síce veľmi obľúbené, no niekedy to chce zmenu. Navyše, tieto špenátovo-syrové knedličky sa hodia k akémukoľvek mäsu a na tanieri vyzerajú veľmi dobre. Ak teda chystáte nejaký slávnostný obed alebo vám len ostalo staršie pečivo, vyskúšajte ich pripraviť. Navždy to zmení váš pohľad na prílohy k mäsu.
Na knedličky budeme potrebovať:
- 250 gramov baby špenátu
- 250 gramov staršieho pečiva
- 25 gramov masla
- 25 gramov tvrdého strúhaného syra
- 100 ml mlieka
- 2 PL múky
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- soľ a korenie
- muškátový oriešok
Knedličky pripravíme nasledovne:
- Suché pečivo si namočíme do mlieka a rozdrobíme. Maslo si necháme roztopiť v panvici a opražíme na ňom cibuľku a cesnak. Umytý špenát pridáme k cibuli a cesnaku a spolu podusíme. Po asi 5 minútach odstavíme a pridáme túto hmotu k pečivu.
- K hmote rozbijeme vajíčka, pridáme múku, strúhaný syr a dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Ak je hmota príliš riedka, pridáme ešte trochu syru alebo múky. Vytvarujeme si guličky, resp. knedličky, ktoré si uvaríme vo vriacej vode.
- Variť by sme ich mali cca 15 minút, resp. kým nám nevyplávajú na povrch. Podávame ich napríklad s pečeným mäsom a omáčkou, prípadne poliate maslom. Dobrú chuť.
Lucia M.