České Honzovy buchty

Loading...
(3.3 / 5)

Poznáte klasické české Honzovy buchty? Tentokrát ich naplníme makom. Recept je pomerne jednoduchý, len klasické kysnuté cesto, s ktorým sa pracuje ľahko. Chutia ako od babičky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucinka Šputova (@senovskychleba) on

Na buchty budeme potrebovať:

  • 250 ml vlažného mlieka
  • 100 gramov masla
  • 2 žĺtky
  • 100 gramov cukru
  • štipka soli
  • trochu citrónovej kôry
  • 500 gramov hladkej múky
  • 1/2 kocky droždia

Plnka

  • mletý mak s cukrom a trochou masla

Postup:

  • Z mlieka, trochy cukru a droždia si najskôr pripravíme kvások. Ten zapracujeme k ostatným surovinám a vymiesime cesto. Necháme ho asi 40 minút kysnúť. Potom si ho vyvaľkáme a porozdeľujeme na menšie buchtičky.
  • Do každej dáme lyžicu makovej plnky a urobíme guľky alebo menšie buchtičky. Naukladáme ich tesne vedľa seba na plech a necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pečieme pri teplote 175 stupňov a po upečení ich ešte potrieme maslom a poprášime cukrom. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x