Čerstvé rožky

Loading...
(4.5 / 5)

Opäť sme si pre vás pripravili skvelý recept na domáce rožky. Nemusíte tak chodiť do obchodu medzi ľudí a ohrozovať tak seba a svoju rodinu. Ak máte doma zásobu surovín, pečte!

Ak ich budete mať viac, dajte si rožky do mrazničky a vždy si vyberte len toľko, koľko budete potrebovať. V prípade, že nemáte suroviny, kúpte radšej tie ako rožky. Na chvíľu pri pečení prídete na iné myšlienky a z výsledku budete mať radosť.

Foto: redakcia Receptík

Na čerstvé rožky budeme potrebovať:

  • 500 gramov hladkej múky
  • 150 ml mlieka
  • 150 ml vody
  • 50 ml oleja
  • 20 gramov droždia
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL cukor
  • na potretie vajíčko

Postup:

  • Najskôr si pripravíme kvások, zmiešame droždie, cukor a vlažné mlieko. Necháme ho postáť a vymiešame kysnuté cesto. To si vyvaľkáme na pomúčenej doske. Rozdelíme si ho cca na 16 kúskov a vytvarujeme rožky, môžeme aj pletenky.
  • Naukladáme vedľa seba na plech, necháme pod utierkou ešte asi 15 minút a dáme piecť. Teplota rúry 220, doba pečenia cca 15 minút.
  • TIP: Pre celú rodinu odporúčame robiť z dvojnásobnej dávky a ako sme už spomenuli, skladovať aj v mrazničke.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x