Čalamáda

Loading...
(2.5 / 5)

Pripravujete ju do zásoby aj vy? Tento recept od pani Zuzany nás zaujal na prvý pohľad. Kapusta je úžasne chrumkavá a nálev s dokonale vyladenou chuťou. Tento rok sa na zimu bude určite hodiť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbora Pospíšilová (@pospisilovab) on

Na čalamádu budeme potrebovať:

  • 2,5 kg hlávkovej kapusty
  • 1 kg cibule
  • 3 až 4 kg mrkvy
  • 1,5 kg papriky (môže byť mix aj s kápiou)
  • 1 šalátová uhorka
  • 2 malé čili papričky

Nálev

  • 400 gramov cukru
  • 500 ml octu
  • 1 nakladač

Postup:

  • Všetku zeleninu si nastrúhame, aby sme mali tenké pásiky, ktoré budú rovnako veľké. Zeleninu zasypeme nakladačom, cukrom a zalejeme octom. Dobre premiešame a môžeme nechať odstáť pár hodín, prípadne cez noc a ráno plniť do pohárov.
  • Zeleninu natlačíme do pohárov a sterilizujeme pri teplote 70 stupňov. Necháme pod dekou a skladujeme na tmavom a chladnejšom mieste. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x