Buchty na pare

Loading...
(5 / 5)

Tradičné sladké jedlo, ktoré však mnohí kupujú v obchode. Ak chcete naozaj skvelé buchty, ktoré pripravíte aj doma, vyskúšajte tento recept. Naplniť ich môžete lekvárom, makom, tvarohom alebo orechami. Na posýpku je najlepšie granko s roztopeným maslom. Takto ich pripravujeme už celé desaťročia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomáš Kováč (@admik007) on

Na buchty na pare budeme potrebovať:

  • 500 gramov polohrubej múky
  • štipka soli
  • 2 PL cukru
  • 1 vajíčko
  • 3 PL oleja
  • polovica droždia
  • 1 ČL cukru do kvásku
  • 3 dcl vlažného mlieka

Buchty na pare pripravíme nasledovne:

  • V miske si najskôr urobíme kvások. Droždie zmiešame s cukrom a 1 dcl vlažného mlieka. Necháme chvíľu kvasiť a následne spolu s ostatnými surovinami vymiesime cesto. Necháme ho klasicky vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a povykrajujeme si okrúhle tvary. Do stredu dáme napríklad lekvár, pogúľame a necháme buchty ešte podkysnúť.
  • Paríme ich v hrnci asi 8 minút. Potom ich posypeme makom, grankom a práškovým cukrom a môžeme podávať spolu s roztopeným maslom. Náplň do buchiet nech si každý zvolí takú, ako má najradšej. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x