Bublanina s lesným ovocím

Loading...
(0 / 5)

Receptov na bublaniinu nájdete na internete mnoho a určite máte aj nejaké svoje overené. Nám sa potvrdilo, že čím je recept jednoduchší a obyčajnejší, tým je lepší. Áno, do cesta môžete pridať napr. šľahačkovú smotanu a bude jemnejšie, no klasická piškóta poteší každého. Dôležitý je aj výber ovocia. Lesné plody nie sú príliš sladké, no koláčiku dodajú potrebnú šťavnatosť. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tudlee (@tudleecz) on

Na bublaninu s lesným ovocím budeme potrebovať:

  • 5 vajec
  • 10 PL vlažnej vody
  • 10 PL cukru
  • 10 PL polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • lesné ovocie
  • práškový cukor

Postup:

  • Pripravíme si dve misky. Nad jednou rozbijeme vajíčka a oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou do peny. Šľaháme 5-10 minút elektrickým šľahačom.
  • Bielka si zašľaháme do tuhého snehu. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva a túto hmotu po častiach primiešavame k žĺtkam. Na záver taktiež po častiach primiešavame ručne sneh.
  • S ľahkosťou, aby bolo cesto vzdušné a bublinkovalo. Potom ho vylejeme na vymastený plech, na vrch dáme lesné plody, pokojne aj mrazené. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je povrch zlatistý. Keď nám koláč vychladne, posypeme ho práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x