Bryndzové pagáče

(4 / 5)

Mini pagáčiky si teraz môžete pripraviť aj s chutnou a tradičnou bryndzou. Potrebovať budete len základné suroviny, recept je jednoduchý a pripraviť ich môžete už dnes. Na víkend ako keby ste našli. Idete s nami do toho?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michaela Rózsa Růžičková (@michaela_rozsa_ruzickova) on

Na bryndzové pirohy budeme potrebovať:

  • 700 gramov hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • 250 gramov bryndze
  • 250 ml kyslej smotana
  • 375 gramov masla
  • 2 vajíčka

Postup:

  • Všetky suroviny si vymiešame v miske do hutného cesta. Prášok do pečiva ani kvasnice nepridávame, keď cesto dobre vyvaľkáte a poprekladáte, pagáčiky aj tak napučia.
  • Cesto si zamiesime a odložíme do chladničky na noc. Na druhý deň na pomúčenej doske rozvaľkáme, poprekladáme a povykrajujeme malé pagáčiky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme ich na 180 až 200 stupňov približne 25 až 30 minút. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x