Mini pagáčiky si teraz môžete pripraviť aj s chutnou a tradičnou bryndzou. Potrebovať budete len základné suroviny, recept je jednoduchý a pripraviť ich môžete už dnes. Na víkend ako keby ste našli. Idete s nami do toho?
Na bryndzové pirohy budeme potrebovať:
- 700 gramov hladkej múky
- 1 ČL soli
- 250 gramov bryndze
- 250 ml kyslej smotana
- 375 gramov masla
- 2 vajíčka
Postup:
- Všetky suroviny si vymiešame v miske do hutného cesta. Prášok do pečiva ani kvasnice nepridávame, keď cesto dobre vyvaľkáte a poprekladáte, pagáčiky aj tak napučia.
- Cesto si zamiesime a odložíme do chladničky na noc. Na druhý deň na pomúčenej doske rozvaľkáme, poprekladáme a povykrajujeme malé pagáčiky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie. Pečieme ich na 180 až 200 stupňov približne 25 až 30 minút. Dobrú chuť.
Lucia M.