Bravčové v slaninke

Loading...
(0 / 5)

Toskánske filety sú vynikajúcim jedlom, ktoré obľubujú hlavne muži. Nenájdete v nich žiadne olivy, ale poriadne bravčové mäso, ktoré vám v kombinácii s bylinkami a slaninkou vyčarí úsmev na tvári. Ak tento recept raz vyskúšate určite si ho zamilujete.

Budete potrebovať:

500g bravčového mäsa

150-200g plátkovej slaninky

2 šálky šľahačkovej smotany

1 paradajkový pretlak

300g paradajok

1 PL kečupu

3 strúčiky cesnaku

1 ČL mletej červenej papriky

štipka čili

soľ a korenie podľa chuti

bylinky podľa chuti – rozmarín, bazalka, tymian

1 PL masla

2 PL strúhanky

Postup prípravy:

Mäso umyte a osušte, pekáč si vymastite maslom a vysypte strúhankou. Ľubovoľný druh bravčoviny nakrájajte na medajlónky (najlepšia je na to panenka, prípadne karé) a každý medajlónik potom zabaľte do plátku slaniny. Dajte ich vedľa seba do pekáča.

Paradajky si umyte a nakrájajte na kocky. Šľahačkovú smotanu si zahrejte, pridajte pretlak, čerstvé paradajky a kečup, soľ, korenie, bylinky a čili. Dobre premiešajte a prevarte. Pretlačte do omáčky cesnak. Ak je omáčka príliš svetlá, pridajte ešte kečup, alebo paradajkovú pastu. Omáčku natrite alebo vylejte na mäso a roztiahnite po celej ploche pekáča. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 40 minút. Prajeme dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x