Toskánske filety sú vynikajúcim jedlom, ktoré obľubujú hlavne muži. Nenájdete v nich žiadne olivy, ale poriadne bravčové mäso, ktoré vám v kombinácii s bylinkami a slaninkou vyčarí úsmev na tvári. Ak tento recept raz vyskúšate určite si ho zamilujete.
500g bravčového mäsa
150-200g plátkovej slaninky
2 šálky šľahačkovej smotany
1 paradajkový pretlak
300g paradajok
1 PL kečupu
3 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej červenej papriky
štipka čili
soľ a korenie podľa chuti
bylinky podľa chuti – rozmarín, bazalka, tymian
1 PL masla
2 PL strúhanky
Mäso umyte a osušte, pekáč si vymastite maslom a vysypte strúhankou. Ľubovoľný druh bravčoviny nakrájajte na medajlónky (najlepšia je na to panenka, prípadne karé) a každý medajlónik potom zabaľte do plátku slaniny. Dajte ich vedľa seba do pekáča.
Paradajky si umyte a nakrájajte na kocky. Šľahačkovú smotanu si zahrejte, pridajte pretlak, čerstvé paradajky a kečup, soľ, korenie, bylinky a čili. Dobre premiešajte a prevarte. Pretlačte do omáčky cesnak. Ak je omáčka príliš svetlá, pridajte ešte kečup, alebo paradajkovú pastu. Omáčku natrite alebo vylejte na mäso a roztiahnite po celej ploche pekáča. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 40 minút. Prajeme dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (M)