Bravčové so zemiakmi z jednej misy

(5 / 5)

Toto jedlo zaručene rozvonia celú vašu kuchyňu. Pôvodom má korene v Grécku, no nevidíme dôvod, prečo by ste si ho nemohli pripraviť aj doma. Grécky šéfkuchári síce používajú špeciálne aromatické bylinky a hlavne teda tymián, ten však nájdete aj u nás.  Pohľadajte v koreninách aj majorán a rozmarín, bude to ladiť. V ideálnom prípade použite dobrú a kvalitnú panvicu, ale osvedčila sa aj keramická misa.

Budeme potrebovať:

  • 600 gramov bravčového mäsa
  • 2 cibule
  • bobkový list
  • 100 ml bieleho vína
  • 700 gramov zemiakov
  • 3 PL olivového oleja
  • tymián
  • majoránka
  • rozmarín
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať

Postup:

  • Najskôr si očistíme a umyjeme zemiaky, ktoré nakrájame na maličké kocky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu si tiež nakrájame a ľahko ju opražte na oleji.
  • Pridajte nakrájané mäso a duste. Po pár minútach pridávame všetky koreniny a osolíme. Na strednom ohni ešte dusíme asi 7 minút. Podlejeme vínom a pridáme aj bobkový list.
  • Na záver pridáme zemiaky a petržlenovú vňať a necháme dovariť. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x