Toto jedlo zaručene rozvonia celú vašu kuchyňu. Pôvodom má korene v Grécku, no nevidíme dôvod, prečo by ste si ho nemohli pripraviť aj doma. Grécky šéfkuchári síce používajú špeciálne aromatické bylinky a hlavne teda tymián, ten však nájdete aj u nás. Pohľadajte v koreninách aj majorán a rozmarín, bude to ladiť. V ideálnom prípade použite dobrú a kvalitnú panvicu, ale osvedčila sa aj keramická misa.
Budeme potrebovať:
- 600 gramov bravčového mäsa
- 2 cibule
- bobkový list
- 100 ml bieleho vína
- 700 gramov zemiakov
- 3 PL olivového oleja
- tymián
- majoránka
- rozmarín
- soľ a korenie podľa chuti
- petržlenová vňať
Postup:
- Najskôr si očistíme a umyjeme zemiaky, ktoré nakrájame na maličké kocky a v osolenej vode uvaríme do polomäkka. Cibuľu si tiež nakrájame a ľahko ju opražte na oleji.
- Pridajte nakrájané mäso a duste. Po pár minútach pridávame všetky koreniny a osolíme. Na strednom ohni ešte dusíme asi 7 minút. Podlejeme vínom a pridáme aj bobkový list.
- Na záver pridáme zemiaky a petržlenovú vňať a necháme dovariť. Dobrú chuť.
Lucia M.