Bravčové rezne na prírodno

(3 / 5)

Ak neviete, čo pripraviť na obed alebo si radi odkladáte fajnové recepty na neskôr, rozhodne neprehliadnite tento. Chutné bravčové rezne v lahodnej omáčke, ktoré sa v ústach doslova rozpadávajú. Mäso jemnučké ako pavučinka spolu s omáčkou sa hodia k ryži, zemiakom ale aj ku knedli. Jedlo, ktoré je nenáročné, nezaťaží peňaženku a zvládne ho pripraviť aj začiatočník. Pochutnajte si vďaka tomuto receptu na skvelom jedle aj vy.

Recept, ktorý môžete využiť kedykoľvek chutí malým i veľkým. Už po prvom súste vám perfektne pripravené mäso, ktoré sa samo rozpadáva v ústach učaruje. Jeden z najobľúbenejších receptov u nás doma – bravčové kotlety v omáčke.

Budeme potrebovať:

600 g bravčových rezňov

3 polievkové lyžice olivového oleja

1 veľká cibuľa

soľ a čierne korenie podľa chuti

500 ml vývaru alebo bujónu

2 lyžičky sójovej omáčky

3 lyžičky červenej mletej sladkej papriky

1/2 lyžičky mletej červenej pálivej papriky

2 lyžičky sušeného cesnaku (môže byť medvedí)

2 bobkové listy

3 guličky čierneho korenia

1 lyžička pretlaku

2 lyžice masla

2 lyžičky hladkej múky na zahustenie

Postup:

V hrnci si na jednej lyžici olivového oleja osmažíme cibuľu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky. Keď je urobená do sklovita, môžeme ju vybrať (napríklad lyžicou do misky) a do hrnca si pridáme zvyšné 2 lyžice olivového oleja. Počkáme, kým je rozpálený a osmažíme na ňom bravčové plátky. Smažíme na veľkom plameni, z každej strany na chvíľu, pokiaľ sa mäso „zatiahne“. Mäso pri smažení okoreníme čiernym korením a soľou podľa chuti. Keď je mäso z oboch strán osmažené do hneda, do hrnca vlejeme horúci vývar alebo bujón. Následne pridáme aj sójovú omáčku, osmaženú cibuľku a trochu zamiešame. Potom začneme pridávať koreniny – sladkú papriku i pálivú papriku, bobkové listy, celé čierne korenie a sušený cesnak. Znovu premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť na malom plameni asi hodinu a 20 minút, no ak máte tenké kúsky bravčoviny, môžete aj kratšie, pokiaľ mäso nie je mäkké. Keď uplynie doba dusenia a mäso je mäkučké, pridáme paradajkový pretlak a vmiešame ho do omáčky. Na záver potrebujeme omáčku zahustiť, takže si na panvici rozpustíme pripravené maslo, ku ktorému potom pridáme múku a rýchlo miešame. Túto zmes potom pridáme k omáčke a ešte chvíľu miešame a necháme omáčku prevrieť, aby trochu zhustla.

Takto pripravené jemnučké mäso, ktoré sa rozpadáva v ústach môžeme podávať s ryžou ale aj so zemiakmi či knedľou. Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, kwestiasmaku.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x