Bravčové rezne na prírodno

Loading...
(3.3 / 5)

Ak neviete, čo pripraviť na obed alebo si radi odkladáte fajnové recepty na neskôr, rozhodne neprehliadnite tento. Chutné bravčové rezne v lahodnej omáčke, ktoré sa v ústach doslova rozpadávajú. Mäso jemnučké ako pavučinka spolu s omáčkou sa hodia k ryži, zemiakom ale aj ku knedli. Jedlo, ktoré je nenáročné, nezaťaží peňaženku a zvládne ho pripraviť aj začiatočník. Pochutnajte si vďaka tomuto receptu na skvelom jedle aj vy.

Recept, ktorý môžete využiť kedykoľvek chutí malým i veľkým. Už po prvom súste vám perfektne pripravené mäso, ktoré sa samo rozpadáva v ústach učaruje. Jeden z najobľúbenejších receptov u nás doma – bravčové kotlety v omáčke.

Budeme potrebovať:

  • 600 g bravčových rezňov
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 ml vývaru alebo bujónu
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 3 lyžičky červenej mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej červenej pálivej papriky
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku (môže byť medvedí)
  • 2 bobkové listy
  • 3 guličky čierneho korenia
  • 1 lyžička pretlaku
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžičky hladkej múky na zahustenie

Postup:

  • V hrnci si na jednej lyžici olivového oleja osmažíme cibuľu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky. Keď je urobená do sklovita, môžeme ju vybrať (napríklad lyžicou do misky) a do hrnca si pridáme zvyšné 2 lyžice olivového oleja. Počkáme, kým je rozpálený a osmažíme na ňom bravčové plátky. Smažíme na veľkom plameni, z každej strany na chvíľu, pokiaľ sa mäso „zatiahne“.
  • Mäso pri smažení okoreníme čiernym korením a soľou podľa chuti. Keď je mäso z oboch strán osmažené do hneda, do hrnca vlejeme horúci vývar alebo bujón. Následne pridáme aj sójovú omáčku, osmaženú cibuľku a trochu zamiešame. Potom začneme pridávať koreniny – sladkú papriku i pálivú papriku, bobkové listy, celé čierne korenie a sušený cesnak.
  • Znovu premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť na malom plameni asi hodinu a 20 minút, no ak máte tenké kúsky bravčoviny, môžete aj kratšie, pokiaľ mäso nie je mäkké. Keď uplynie doba dusenia a mäso je mäkučké, pridáme paradajkový pretlak a vmiešame ho do omáčky. Na záver potrebujeme omáčku zahustiť, takže si na panvici rozpustíme pripravené maslo, ku ktorému potom pridáme múku a rýchlo miešame. Túto zmes potom pridáme k omáčke a ešte chvíľu miešame a necháme omáčku prevrieť, aby trochu zhustla.
  • Takto pripravené jemnučké mäso, ktoré sa rozpadáva v ústach môžeme podávať s ryžou ale aj so zemiakmi či knedľou. Prajeme vám dobrú chuť!

Jana, kwestiasmaku.com

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x