Rýchle a nekomplikované recepty sú skutočným pokladom kuchyne. Ak ste navyše milovníkmi mäsa, nasledujúce jedlo pre vás bude zaručeným nebíčkom v papuľke. Bravčové medailónky sú nesmiernešťavnaté a jemné, doslova sa rozplývajú v ústach. Doplnené o lahodnú smotanovú omáčku s voňavou cibuľkou sú jedným z najchutnejších jedál, aké si môžete pripraviť aj vy. Bez zložitých postupov a množstva surovín si ich vďaka nasledujúcemu receptu môžete naservírovať už dnes.
Bravčová panenka je pre mnohých veľmi lahodným a kvalitným kusom mäsa, ktoré majú radi aj deti. Ak neviete, čo dnes na obed a všetky nápady sa vám už zdajú otrepané, stavte na lahodné medailónky na smotane. Doplňte ich varenými zemiakmi a za pár minút máte na stole kulinársky skvost.
2 kg bravčovej panenky
1 cibuľa
1 zelená cibuľka
250 ml kyslej smotany
75 ml smotany na varenie
50 ml slnečnicového oleja
100 g masla
soľ (podľa chuti)
čierne korenie (podľa chuti)
Najprv si pripravené mäso nakrájame na menšie kúsky s približnou hrúbkou 2 až 3 cm. Tie potom osmažíme na rozohriatej panvici poliatej olejom (použijeme 25 ml z uvedeného množstva). Medailónky z bravčovej panenky necháme osmažiť z oboch strán, pokiaľ nemajú zlatistú farbu.
Následne medaiónky jeden po druhom vyberieme na tanier a výpek z mäsa nevylievame. Pridáme zvyšný olej a keď je rozpálený, pridáme nakrájanú klasickú cibuľu a tiež zelenú cibuľku a za občasného miešania ich smažíme, pokiaľ nie je cibuľa sklovitá.
Potom k cibuli pridáme kyslú smotanu a kúsok masla. Omáčku okoreníme a osolíme podľa chuti a dôkladne premiešame. Na záver pridáme smotanu na varenie, ktorá celú omáčku lahodne zjemní. Keď sú všetky ingrediencie premiešané a smotana horúca, na panvicu znovu pridáme osmažené kúsky mäsa.
Panvicu v tejto chvíli prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť na miernom plameni približne 30 minút. Po uplynutí pol hodiny môžeme servírovať jemné a šťavnaté kúsky mäsa preliate smotanou. K mäsu môžete podávať varené zemiaky a skvel obed je hotový.
Prajeme dobrú chuť!
(Jana L), sovkusom.ru