Bravčové mäso so slivkovou plnkou

(5 / 5)

Ak ste milovníkmi neobyčajných receptov a klasická kuchyňa sa vám už zunovala, určite si pochutnáte na skvelom šťavnatom mäsku s vôňou sliviek. Táto lahôdka je skvelá pre návštevy, ktoré ocenia nielen jej chuť ale i estetickú stránku. Mäso môžete pripraviť aj na veľkonočné sviatky a oživiť ním zaužívané pokrmy. Chutí dospelým aj deťom a podávať ho môžete s rôznymi omáčkami a knedľou alebo len so zemiakmi a dresingom či zeleninovým šalátom. Chutí fantasticky na všetky spôsoby. Pomocou nasledujúceho receptu si ho šikovne pripravíte aj vy.

Skvelé plnené mäso, ktoré ani nemusíte naklepať alebo opatrne rozkrajovať, aby vám vznikla plocha mäsa, z ktorej urobíte roládu. Vďaka tomuto receptu budete poznať skvelý trik na naplnenie mäsa a ešte si aj výdatne pochutnáte. Bravčové karé so slivkovou náplňou je jednoducho gurmánsky skvost.

Budeme potrebovať:

1 kg bravčového karé

100 g sušených sliviek

4 lyžice olivového oleja

20 ml tmavého kvalitného rumu

2 lyžice mletej červenej papriky (údenej)

1 cibuľa

10 g čerstvého zázvoru

soľ a čierne korenie podľa chuti

korenie na mäso (voliteľné)

Postup:

Slivky si nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Pripravíme si panvicu, na ktorej si rozpálime pripravený olej. Následne pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a po nej slivky a za občasného miešania smažíme. Potom pridáme červenú papriku, znovu zamiešame a ihneď potom pridáme všetok rum a rýchlo alkohol zapálime. Keď rum vyhorí, odstavíme zmes zo sporáka a znovu premiešame. Pripravíme si kúsok potravinárskej fólie a pomocou kuchynského štetca na nej rozmažeme trošku oleja. Potom to jej stredu naukladáme celú cibuľovo-slivkovú zmes a zabalíme do tvaru úzkeho valčeka, ktorý je približne taký dlhý, ako je samotný kus bravčového karé. Následne do mäsa v strede urobíme dlhým ostrým nožom zárez a do tohto zárezu v strede (skrz naskrz) pretiahneme slivkovú náplň v potravinárskej fólii. Následne na jednej strane stisneme prstami fóliu na mieste, kde vystupuje z mäsa a druhou rukou pomedzi stisnuté prsty fóliu ťaháme z mäsa von. Takto nám v mäsa ostane slivková náplň a fóliu šikovne vytiahneme. Skvelý tip na rôzne recepty, však?

Potom si v miske zmiešame 2 lyžice olivového oleja, soľ, čierne korenie alebo korenie nahradíme hotovou zmesou korenín na mäso podľa chuti. Zamiešame a touto marinádou polejeme mäso. Následne ho na rýchlo na veľkom plameni osmažíme z každej strany na panvici, kde sme robili slivkovú náplň, takže bude mať príjemnú údenú arómu. Potom mäso dáme na plech alebo do zapekacej misy a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov asi 40 minút. Po upečené krájame na kolieska a podávame.

Ak si chcete postup pozrieť pozorne, poslúži vám nasledujúce video.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj: Jana, youtube.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x