Bravčové koleno v medovo-cesnakovej marináde

Loading...
(4 / 5)

Tak milé dámy, ak svojich mužov naozaj ľúbite, určite im spravíte radosť týmto výsostne chlapským receptom. Bravčové koleno v medovo-cesnakovej marináde očarí aj toho najnevrlejšieho manžela a vy sa postaráte o príjemný večer. Alebo to využite a spravte mu prekvapko na výročie sobáša.

Budete potrebovať:

  • 1,2-1,5 bravčového kolena (neúdeného)
  • 1 cibuľu
  • 2 PL medu
  • 6 PL oleja
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 bobkový list
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup prípravy:

  • Cibuľku načistite na plátky alebo nadrobno a dajte ju hrnca. Bravčové koleno umyte a dajte ho k cibuli. Zalejte mäso vodou ale len tak, aby hladina vody pokrývala vrch mäsa. Pridajte soľ a bobkový list. Nechajte v kuchte asi 1 hodinu.
  • Medzitým si zmiešajte med, olej a pretlačený cesnak, pridajte korenie a soľ. Keď je koleno mäkké, vyberte ho a položte na vymastený pekáč. Celý kus mäsa zalejte medovo-cesnakovou marinádou a dobre ho v nej poobracajte. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, potom pekáč vyberte a koleno otočte, opäť ho pooblievajte medovou marinádou a pečte ďalších 15 minút. Prajeme dobrú chuť!

Chutil ti tento recept?

komentárov

x