Tak milé dámy, ak svojich mužov naozaj ľúbite, určite im spravíte radosť týmto výsostne chlapským receptom. Bravčové koleno v medovo-cesnakovej marináde očarí aj toho najnevrlejšieho manžela a vy sa postaráte o príjemný večer. Alebo to využite a spravte mu prekvapko na výročie sobáša.
Budete potrebovať:
- 1,2-1,5 bravčového kolena (neúdeného)
- 1 cibuľu
- 2 PL medu
- 6 PL oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 bobkový list
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Cibuľku načistite na plátky alebo nadrobno a dajte ju hrnca. Bravčové koleno umyte a dajte ho k cibuli. Zalejte mäso vodou ale len tak, aby hladina vody pokrývala vrch mäsa. Pridajte soľ a bobkový list. Nechajte v kuchte asi 1 hodinu.
- Medzitým si zmiešajte med, olej a pretlačený cesnak, pridajte korenie a soľ. Keď je koleno mäkké, vyberte ho a položte na vymastený pekáč. Celý kus mäsa zalejte medovo-cesnakovou marinádou a dobre ho v nej poobracajte. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút, potom pekáč vyberte a koleno otočte, opäť ho pooblievajte medovou marinádou a pečte ďalších 15 minút. Prajeme dobrú chuť!