Bravčová panenka so slaninou

Loading...
(3.5 / 5)

Urobiť dobrú bravčovú panenku tak, aby nebola vysušená, ale pekne šťavnatá, no zároveň správne prepečená, je hotové umenie. Často sa na nej potknú aj tí najlepší kuchári. Mnohí sa ale zhodnú na tom, že najlepšia je jednoznačne so slaninou.

Na bravčovú panenku so slaninou potrebujeme

Bravčovú panenku so slaninou si pripravíme nasledovne

  • Mäso si umyjeme a osušíme. Potom si ho nakoreníme a osolíme podľa chuti. Korenie poriadne vtlačte rukami do mäsa.
  • Potom panenku vcelku sprudka opečte na panvici na troche oleja zo všetkých strán, aby sa mäso poriadne stiahlo. Každej strane stačia približne 2 minúty.
  • Mäso si celé obaľte v slanine, konce zastrčte pod mäso. Polejte ho výpekom z panvice a pečte približne 15 minút na 200 stupňoch.
  • Panenku potom vyberte z rúry a nechajte ju 10 minút oddychovať. Až potom ju krájajte, pretože tak zaručíte, že zostane naozaj šťavnatá. Podávať ju môžete so zemiakmi.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x