Bounty guličky

Loading...
(4 / 5)

Veľmi jednoduchá príprava a 4 obyčajné ingrediencie. Lahodné, jemné a dovolíme si tvrdiť, že aj návykové Bounty guľôčky sú proste fenomenálne. Toto musíte vyskúšať!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sarah brett (@sarah58130) on

Na Bounty guličky budeme potrebovať:

  • 4 šálky strúhaného kokosu + trochu na posypanie
  • 1 plechovka (400 g) kondenzovaného mlieka
  • 200 g čokolády (na hrubo nasekaná)
  • 1 polievkovká lyžica kokosového oleja

Postup:

  • Vezmite si misu, do ktorej vysypete strúhaný kokos. Pridajte k nemu kondenzované mlieko. Vylejte ho ku kokosu rovno z plechovky, nemusíte ho variť, ani z neho pripravovať hustejšiu karamelovú hmotu.
  • Kondenzované mlieko a strúhaný sušený kokos potom poriadne zamiešajte, ideálne s vidličkou. Následne si vezmite malú lyžičku a oddeľujte ňou po troške z kokosovej hmoty. Lyžičkou vytvarujte guľôčky – pomôžte si rukami. Hotové guľôčky naukladajte na tácku ideálne vyložený papierom na pečenie, aby sa ľahšie oddeľovali. Potom ich vložte do chladničky a poriadne schlaďte. Guľôčky musia byť naozaj tuhé, aby sa dobre obaľovali v ešte teplej čokoláde a neroztekali sa nám.
  • Zatiaľ, kým guľôčky tuhnú si pripravte menšiu ale hlbokú misku. Nalámte alebo nasekajte do nej horkú čokoládu. Vložte ju do mikrovlnky na pár sekúnd, potom trošku premiešajte a postup opakujte, až pokiaľ sa úplne neroztopí. Ak chcete, čokoládu si môžete roztopiť aj vo vodnom kúpeli, ale s mikrovlnou rúrou to je rýchlejší spôsob. Potom k čokoláde pridajte olej a poriadne premiešajte, pokiaľ sa zložky neprepoja.
  • Vychladené a tuhé guľôčky potom hádžeme jednu po druhej do čokolády a pomocou vidličky ich otáčame a vyberáme znovu na tácku s papierom na pečenie. Keď ich máme všetky pripravené, posypeme ich trošku kokosom a znovu vložíme do chladničky, pokiaľ nestuhne aj čokoláda. Skladujeme ich v chladničke, kde nám vydržia niekoľko dní. Sú však také ohromné, že tam určite dlho nevydržia.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Jana

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x