Bounty nepečené guličky

(1 / 5)

Toto je recept, vďaka ktorému pripravíte exkluzívny a efektný dezert, po ktorom sa len tak zapráši. Veľmi jednoduchá príprava, ktorá má len niekoľko krokov a najlepšie na tom je, že potrebovať budete len 4 obyčajné ingrediencie! Príprava vám zaberie pár minút a chladnička potom urobí zvyšok práce. Lahodné, jemné a dovolíme si tvrdiť, že aj návykové Bounty guľôčky sú proste fenomenálne. Toto musíte vyskúšať!

Garantujeme vám, že po týchto kokosovo-čokoládových guľôčkach sa budú vaši hostia či rodina trhať. Každý, kto ich raz ochutnal si ihneď pýtal recept.

Budeme potrebovať:

4 šálky strúhaného kokosu + trochu na posypanie

1 plechovka (400g) kondenzovaného mlieka

200 g horkej čokolády (na hrubo nasekaná)

1 polievkovká lyžica kokosového oleja (ak nemáte, môže byť aj rastlinný)

Postup:

Postup je skutočne až smiešne jednoduchý. Vezmite si misu, do ktorej vysypete strúhaný kokos. Potrebovať budete ten jemne strúhaný. Pridajte k nemu kondenzované mlieko. Vylejte ho ku kokosu rovno z plechovky, nemusíte ho variť, ani z neho pripravovať hustejšiu karamelovú hmotu. To nám ozaj ušetrí čas. Kondenzované mlieko a strúhaný sušený kokos potom poriadne zamiešajte, ideálne s vidličkou, až pokiaľ nevytvoríte peknú jednoliatu hmotu bez zhlukov. Následne si vezmite malú lyžičku a oddeľujte ňou po troške z kokosovej masy. Lyžičkou vytvarujte guľôčky – pomôžte si rukami. Hotové guľôčky naukladajte na tácku alebo tanier, ideálne vyložený papierom na pečenie, aby sa ľahšie oddeľovali. Potom ich vložte do chladničky a poriadne schlaďte. Guľôčky musia byť naozaj tuhé, aby sa dobre obaľovali v ešte teplej čokoláde a neroztekali sa nám.

Zatiaľ, kým guľôčky tuhnú si pripravte menšiu ale hlbokú misku. Nalámte alebo nasekajte do nej horkú čokoládu. Vložte ju do mikrovlnky na pár sekúnd, potom trošku premiešajte a postup opakujte, až pokiaľ sa úplne neroztopí. Ak chcete, čokoládu si môžete roztopiť aj vo vodnom kúpeli, ale s mikrovlnou rúrou to je rýchlejší spôsob. Potom k čokoláde pridajte olej a poriadne premiešajte, pokiaľ sa zložky neprepoja.

Vychladené a tuhé guľôčky potom hádžeme jednu po druhej do čokolády a pomocou vidličky ich otáčame a vyberáme znovu na tácku s papierom na pečenie. Keď ich máme všetky pripravené, posypeme ich trošku kokosom a znovu vložíme do chladničky, pokiaľ nestuhne aj čokoláda. Skladujeme ich v chladničke, kde nám vydržia niekoľko dní. Sú však také ohromné, že tam určite dlho nevydržia.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Jana

Chutil ti tento recept?

komentárov

x