Veľmi jednoduchá príprava a 4 obyčajné ingrediencie. Lahodné, jemné a dovolíme si tvrdiť, že aj návykové Bounty guľôčky sú proste fenomenálne. Toto musíte vyskúšať!
- 4 šálky strúhaného kokosu + trochu na posypanie
- 1 plechovka (400 g) kondenzovaného mlieka
- 200 g čokolády (na hrubo nasekaná)
- 1 polievkovká lyžica kokosového oleja
Postup:
- Vezmite si misu, do ktorej vysypete strúhaný kokos. Pridajte k nemu kondenzované mlieko. Vylejte ho ku kokosu rovno z plechovky, nemusíte ho variť, ani z neho pripravovať hustejšiu karamelovú hmotu.
- Kondenzované mlieko a strúhaný sušený kokos potom poriadne zamiešajte, ideálne s vidličkou. Následne si vezmite malú lyžičku a oddeľujte ňou po troške z kokosovej hmoty. Lyžičkou vytvarujte guľôčky – pomôžte si rukami. Hotové guľôčky naukladajte na tácku ideálne vyložený papierom na pečenie, aby sa ľahšie oddeľovali. Potom ich vložte do chladničky a poriadne schlaďte. Guľôčky musia byť naozaj tuhé, aby sa dobre obaľovali v ešte teplej čokoláde a neroztekali sa nám.
- Zatiaľ, kým guľôčky tuhnú si pripravte menšiu ale hlbokú misku. Nalámte alebo nasekajte do nej horkú čokoládu. Vložte ju do mikrovlnky na pár sekúnd, potom trošku premiešajte a postup opakujte, až pokiaľ sa úplne neroztopí. Ak chcete, čokoládu si môžete roztopiť aj vo vodnom kúpeli, ale s mikrovlnou rúrou to je rýchlejší spôsob. Potom k čokoláde pridajte olej a poriadne premiešajte, pokiaľ sa zložky neprepoja.
- Vychladené a tuhé guľôčky potom hádžeme jednu po druhej do čokolády a pomocou vidličky ich otáčame a vyberáme znovu na tácku s papierom na pečenie. Keď ich máme všetky pripravené, posypeme ich trošku kokosom a znovu vložíme do chladničky, pokiaľ nestuhne aj čokoláda. Skladujeme ich v chladničke, kde nám vydržia niekoľko dní. Sú však také ohromné, že tam určite dlho nevydržia.
zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Jana