Belehradský rezeň

Loading...
(5 / 5)

Už vám dochádzajú nápady, čo urobiť na večeru alebo na obed? Máte pocit, že neustále varíte to isté? Potom by ste mali určite skúsiť mäso na spôsob, ktorý možno často nevyužívate.

Na belehradský rezeň budeme potrebovať

  • bravčové karé bez kosti
  • soľ a korenie
  • olej alebo masť
  • hladká múka
  • lečo, poprípade paradajky a papriky

Belehradský rezeň si pripravíme nasledovne

  • Plátky mäsa si z oboch strán osolíme a okoreníme podľa chuti. Všetky plátky osobitne obalíme v múke.
  • Na panvici si zohrejeme olej alebo bravčovú masť a mäso opečieme z obcoh strán. Po približne piatich minútach pridáme lečo, poprípade pokrájané paradajky a papriky.
  • Mäso prikryjeme a dusíme, kým nebude mäso mäkké. Počas prípravy ho občas skontrolujeme a v prípade potreby dochutíme.
  • Ako príloha sa skvelo hodí zemiaková kaša alebo ryža.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x