Banánovo-čokoládový koláč

Loading...
(0 / 5)

Máte doma prezreté banány, ktoré je na čase spotrebovať? Pridajte ich do koláča. Takto to väčšinou dopadne u nás, keď sú banány dlhšie na stole a už by ich aj tak nikto nezjedol. Jednoduchý čokoládový koláčik napiekla pani Mária a vyzerá naozaj chutne.

Na banánovo-čokoládový koláč budeme potrebovať:

  • 200 gramov hladkej múky
  • 50 gramov mletých orechov
  • 2 PL kakao
  • 1 prášok do pečiva/alebo do perníka
  • 150 gramov cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajíčka
  • 100 ml oleja
  • 100 ml pomarančovej šťavy
  • 3 prezreté banány

Poleva

  • 100 gramov čokolády
  • 100 gramov masla

Postup:

  • Banány si popučíme a zmiešame ich spolu so všetkými surovinami v miske. Cesto nemá byť ani husté a ani riedke, ale také akurát. Vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Kto chce, môže plech a j vymastiť maslom a vysypať múkou. Koláč pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20-25 minút. Keď nám upečený trochu vychladne, potrieme ho džemom a čokoládovou polevou a môžeme dozdobiť banánom. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x