Veľká noc je za rohom a s ňou aj prípravy na výborné jedlá. Na Slovensku sa tradične spája aj s pečením koláčov. Skúšali ste už túto banánovú roládu? Recept sme našli na sociálnych sieťach.
Na banánovú roládu budeme potrebovať
- 3 vajcia
- 90 gramov práškového cukru
- 90 gramov hladkej múky
- pol balenia prášku do pečiva
- 3 banány
Na krém
- 1,5 decilitrov mlieka
- 1,5 lyžice hladkej múky
- 129 gramov masla
- 1 lyžica kaka
- práškový cukor
- čokoláda na varenie
Banánovú roládu si pripravíme nasledovne
- Vajcia si vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme 90 gramov múky a prášok do pečiva. Dáme piecť.
- Krém si pripravíme tak, že do mlieka dáme 1.5 lyžice hladkej múky, uvaríme na kašu. Maslo spolu s kakaom a práškovým cukrom vyšľaháme. Roztopíme si čokoládu a necháme trochu vychladnúť.
- Potom krém spolu spojíme a natrieme na korpus. Pridáme banány a stočíme do tvaru rolády. Jej vrch môžeme potrieť krémom, ktorý nám zostal a roztopenou čokoládou.